Privacybeleid Sieradenkistje.nl
Versie 1.0
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 22 mei 2018.

Wij zijn ons er van bewust dat je vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om jouw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we je weten welke gegevens we verzamelen als je onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee jouw gebruikservaring verbeteren. Dat doen we graag in begrijpelijk taal, zo snap je precies hoe wij werken.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Sieradenkistje.nl. Je dient je ervan bewust te zijn dat Sieradenkistje.nl niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen (zoals van social media). Door gebruik te maken van deze website geef je aan het privacy beleid van Sieradenkistje.nl te accepteren.

Sieradenkistje.nl respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld en bij ons in veilige handen is.

Veiligheid
Alle activiteiten op onze website vinden plaats via een beveiligde (SSL-) verbinding. Wij maken gebruik van het webwinkel systeem van Mijnwebwinkel. Zij hebben een automatiseringssysteem dat altijd up to date is en alle activiteit in de webshop in de gaten houdt. Zij krijgen meteen een waarschuwing als er iets niet in orde is en ondernemen dan zelf actie. Nu zijn wij niet zo’n grote speler op internet, maar let wel: ook wij sturen jou geen mailtjes of nemen telefonisch contact met je op om je te vragen naar persoonlijke gegevens, wachtwoorden, e.d.

Ons gebruik van verzamelde gegevens

Gebruik van onze diensten
Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen je gegevens uitsluitend gebruikt worden met jouw toestemming. Wij verwerken niet meer gegevens dan noodzakelijk is. Sieradenkistje.nl zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Hier onder lees je met welke bedrijven wij samenwerken om jouw bestelling succesvol te kunnen leveren.

Derden
De informatie wordt niet met derden gedeeld met uitzondering van webapplicaties welke wij gebruiken ten behoeve van onze webwinkel. Als je een bestelling plaatst, hebben we je naam, e-mailadres, aflever- en factuuradres en betaalgegevens nodig om je bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden. Het is optioneel om ook je telefoonnummer aan ons door te geven. Wij bellen of appen alleen als we je niet per e-mail kunnen bereiken, bijvoorbeeld als er een tikfoutje is gemaakt bij het invullen het e-mailadres of wanneer we een dringende vraag hebben m.b.t. het snel kunnen versturen van de bestelling.
Heb je jezelf aangemeld voor onze nieuwsbrief, dan wordt je e-mailadres ook gebruikt om je te informeren over ontwikkelingen in de webshop, speciale aanbiedingen en acties. Als je hier niet langer prijs op stelt, kan je jezelf uitschrijven via de link in de nieuwsbrief.

De partijen waarmee wij samenwerken:

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van de diensten van Sisow. Dit gaat via een goed beveiligde directe koppeling vanuit ons systeem. Het tevens uiterst beveiligde systeem van Sisow, zorgt ervoor dat je als klant op een veilige manier kan betalen via Ideal, Bancontact of Sofortbanking. Sisow verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekeningnummer. Sisow heeft goede technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beschermen. Sisow bewaart je gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.
Bekijk hier de site van Sisow.  

Ook kan je bij ons betalen met Afterpay. Dit is een achteraf betaaloptie. Zij zullen wat meer gegevens van je nodig hebben, omdat zij bij het plaatsen van een bestelling meteen al checken of je in aanmerking komt om gebruik te maken van deze optie. Ons systeem is direct gekoppeld met Afterpay. Ook dit gaat allemaal via een erg goed beveiligd systeem. Bekijk hier het Privacy beleid van Afterpay.

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van PayPal. Paypal verwerkt je naam, adres- en woonplaatsgegevens en je
betaalgegevens (zoals je PayPal rekeningnummer en eventueel je bankrekening- of creditcardnummer). PayPal heeft goede maatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen. PayPal bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.  Bekijk hier het privacy beleid van Paypal.

Wij versturen via MyParcel. Ook zij hebben een uiterst beveiligd systeem. Naam en adresgegevens die jij bij je bestelling opgeeft als verzendadres gebruikt het systeem om een verzendlabel te printen. Je e-mailadres wordt bij pakketpost en brievenbuspakjes gebruikt om je een track & trace code te kunnen sturen waarmee je het pakket kunt volgen. Bekijk hier het Privacy Beleid van MyParcel.

Wij maken, zoals al eerder vermeld, gebruik van het webwinkel systeem van Mijnwebwinkel. Mijnwebwinkel is een product van MyOnlineStore BV. Via hen versturen wij ook onze nieuwsbrieven. Wij hebben ons webwinkel systeem zo ingesteld, dat we gebruik maken van zogenaamde ‘double opt-in’. Het is wat bewerkelijk voor jou als klant, omdat je na aanmelding een extra mailtje krijgt waarmee je je aanmelding moet bevestigen. Het waarborgt echter het correcte gebruik van jouw persoonsgegevens en dat vinden we belangrijk. We hebben voor het versturen van een nieuwsbrief alleen je e-mail adres nodig en je naam vragen we om je netjes te kunnen aanspreken. Bekijk hier het Privacy Beleid van Mijnwebwinkel

Sieradenkistje.nl zal je persoonlijke gegevens dus nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Ook de door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren.

Communicatie
Wanneer je een e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij je naar jouw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk jouw vragen te verwerken en jouw verzoeken te beantwoorden. Ook voor winacties op Facebook en Instagram hebben wij natuurlijk het adres van de winnaar nodig om het gewonnen artikel te kunnen versturen. De gegevens worden, alleen indien nodig voor het leveren van de dienst, opgeslagen op eigen beveiligde computers van Sieradenkistje.nl of die van een derde partij als dat nodig is voor het leveren van onze diensten. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken.

Cookies
Wanneer je de website bezoekt kan enige informatie worden opgeslagen op jouw eigen computer in de vorm van een cookie, om je automatisch bij een volgend bezoek te herkennen. Dit soort cookies slaan geen persoonlijke informatie op, maar zijn voor je browser een hulpmiddel om het voor jou makkelijker te maken websites snel te bekijken. Het uitzetten van cookies kan dus wel je gebruik van de website en diensten beperken.

Soms worden er cookies geplaatst door sociale media. Als je ingelogd bent bij b.v. Facebook kun je hierdoor op onze website weer makkelijk een pagina zelf delen op Facebook. Ook dit zijn gewone communicatie cookies en er wordt geen persoonlijke data door ons opgeslagen.

Sieradenkistje.nl maakt gebruik van Google Analytics cookies. Deze Google Analytics cookies helpen ons om de website te verbeteren. We kunnen het aantal bezoekers zien, we kunnen zien op welke pagina mensen systematisch vertrekken (dan gaan we natuurlijk die pagina verbeteren) en we kunnen bijvoorbeeld zien of bezoekers in de winkel vaker naar een bepaald product kijken (dan kopen we daar wat meer voorraad van in). Dit zijn maar enkele voorbeelden. Hierbij slaat Google Analytics je ip adres op. De bewaarperiode van de gegevens hebben wij ingesteld op 14 maanden (dat is de kortste termijn die mogelijk is). Daarna worden de gegevens automatisch verwijderd.  Bekijk hier het privacybeleid van Google Analytics
Zie ook deze link voor meer info.

Ook werken wij met Facebook Pixel, waardoor kunnen wij gerichter adverteren op Facebook. Wij kunnen zien hoe succesvol een advertentie is met inzicht in welke acties een direct gevolg zijn van de advertentie (bijvoorbeeld of mensen via een advertentie naar onze webshop gaan).
Bekijk hier het privacybeleid van Facebook

Met behulp van AddThis kan je bladwijzers maken voor webpagina’s en de inhoud van onze website delen op sociale netwerken. Voor het gebruik van AddThis worden ook cookies gebruikt. De hierbij gegenereerde gegevens (bijv. de gebruiksduur of de browsertaal) worden aan AddThis doorgegeven en daar verwerkt. Meer informatie over de gegevens die AddThis verzamelt en de wijze waarop deze worden gebruikt kan je hier vinden: Bekijk hier het privacybeleid van Addthis. Wij verwerken de desbetreffende gegevens niet. Wanneer je gebruik maakt van AddThis, ga je er tevens mee akkoord dat gegevens door AddThis worden verwerkt. Je kunt het gebruik van je gegevens ook weigeren door afmelding rechtstreeks bij AddThis via deze link: http://www.addthis.com/privacy/opt-out .

Doeleinden
We verzamelen of gebruiken geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij we van tevoren jouw toestemming hiervoor hebben verkregen.

Veranderingen
Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Keuzes voor persoonsgegevens
Wij bieden alle bezoekers de mogelijkheid tot het inzien, veranderen, elektronisch verkrijgen (recht van dataportabiliteit), of verwijderen (recht van bezwaar en recht op gegevenswissing) van alle persoonlijke informatie die op het moment aan ons is verstrekt.

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek
In voorkomende gevallen kan Sieradenkistje.nl op grond van een wettelijke verplichting worden gedwongen tot het delen van je gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij genoodzaakt je gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

Aanpassen/uitschrijven dienst nieuwsbrief
Onderaan iedere nieuwsbrief vind je de mogelijkheid om je af te melden.

Aanpassen/uitschrijven communicatie
Je hebt op elk moment het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonlijke gegevens. Als je jouw gegevens aan wilt passen of jezelf uit onze bestanden wil laten halen, kun je contact met ons op nemen. Zie onderstaande contactgegevens.

Beveiligingsmaatregelen

Op https://www.sieradenkistje.nl surf je via een beveiligde SSL verbinding. Je kunt dit zien aan het feit dat er https:// voor het webadres staat. Dit houdt in dat er sprake is van een gecodeerde verbinding tussen de server en de bezoeker. Gegevens zoals je wachtwoord en adres worden dus op een veilige manier verzonden via een SSL verbinding.
Onze computers zelf zijn ook goed beveiligd. Wij hebben een goede virusscanner met een firewall. Alles gaat via een beveiligde router.
Daarbij maken wij ook nog gebruik van een versleutelde verbinding d.m.v. een VPN server.
Er is een alarmsysteem aanwezig op onze werkplek en wij hebben goede en dubbele sloten op alle buitendeuren.

Als je jonger bent dan 18 jaar

Onze website is voor iedereen toegankelijk, maar als je jonger bent dan 18 jaar mag je volgens de wet geen persoonlijke gegevens verstrekken aan ons zonder toestemming daarvoor te hebben gekregen van je ouder(s) of voogd(en). Het is voor ons niet mogelijk om dit te controleren zonder je om verdere gegevens te vragen. Verstrek ons daarom geen gegevens als je deze toestemming (nog) niet hebt gekregen. Mochten wij bij het ontvangen van je gegevens, om welke reden dan ook, het vermoeden hebben dat je nog geen 18 bent dan zullen we contact met je opnemen en navraag doen.

Bewaartermijn persoonlijke gegevens

Bewaartermijnen
Wij bewaren persoonlijke gegevens niet oneindig, maar alleen zolang het nodig is om onze diensten uit te kunnen voeren. Wanneer je b.v. een account aanmaakt om altijd makkelijk en snel te kunnen bestellen, is het niet aan ons om die gegevens te vernietigen (uiteraard wel op jouw verzoek). Als je als gast een bestelling plaatst blijven je gegevens voor 7 jaar bewaard. Dit is de wettelijke termijn die de belastingdienst hanteert voor het bewaren van de administratie / boekhouding van een bedrijf. Bij deze administratie horen ook alle bestellingen die bij ons zijn geplaatst in die periode. Facturen horen ook bij onze administratie en daarvoor hanteren wij dus ook de wettelijke bewaartermijnen van de belastingdienst. Data die op papier wordt bewaard op een veilige plek en bij vernietiging wordt dit op een gedegen wijze vernietigd, zodat de gegevens niet meer te reconstrueren zijn.

Datalek

Per 1 januari 2016 zijn wij, als webondernemer, verplicht om bij bepaalde datalekken melding te maken bij de autoriteit persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn. In het geval van een dergelijke datalek zullen wij onze klanten hiervan ook op de hoogte stellen door middel van een e-mail.

Vragen en feedback

We controleren regelmatig of we aan dit privacybeleid voldoen. Als je vragen hebt over dit privacybeleid, kun je contact met ons opnemen:

Sieradenkistje.nl
Pollux 79
3902TB Veenendaal
Tel: 0318528743 (beperkt bereikbaar, maar wij nemen z.s.m. contact met je op na het inspreken van een boodschap)
info@sieradenkistje.nl

Nog even dit: Heb je een gegronde reden waardoor je denkt dat wij niet zorgvuldig met de gegevens van onze klanten omgaan, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

© 2010 - 2018 sieradenkistje.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze site maakt gebruik van functionele cookies, tracking cookies en advertentie cookies Accepteren Meer informatie
Naast functionele cookies, maken wij ook gebruik van tracking cookies via de dienst “Google Analytics” ”(dit doen wij om statistieken van de webshop te verzamelen), advertentie cookies via Facebook Pixel (voor het gebruik, het beheer en het gericht kunnen tonen van advertenties) en social media cookies via AddThis buttons (dit doen wij om bezoekers de mogelijkheid te geven iets direct te delen op Facebook, Pinterest, whatsapp of Twitter). Je kunt cookies in- en uitschakelen en / of verwijderen in je eigen browser. Ook advertentietracking kan je, indien gewenst, zelf beperken d.m.v. een adblocker. Het uitschakelen van cookies beinvloedt wel het gebruik van onze webshop. Hierbij is het mogelijk dat bepaalde elementen niet meer optimaal functioneren. In de cookie statement --> https://www.sieradenkistje.nl/c-4426743/cookie-statement/ vind je meer informatie over de cookies die wij plaatsen en hoe je later je instellingen weer kunt wijzigen. In de privacy policy --> https://www.sieradenkistje.nl/c-4426593/privacy-policy/ vind je informatie over hoe we met jouw gegevens omgaan. Door toegang te krijgen tot, of gebruik te maken van de webshop https://www.sieradenkistje.nl stem je in met ons gebruik van deze cookies zoals hierboven omschreven.