Bij de een verkleuren niet massief gouden of zilveren sieraden sneller dan bij de ander. Dit heeft te maken met de zuurgraad van je huid.
Een trucje wat goed helpt tegen het verkleuren van ringen is je ring insmeren met blanke nagellak.
Op die manier leg je een soort bescherm laagje over de ring en zal hij mooi blijven en niet afgeven.
Je kunt dit het beste af en toe herhalen.
Goudkleurige kettingen kan je op dezelfde manier langer mooi houden met een laagje blanke (nagel)lak of met spuitlak (dit is te koop bij bv de Gamma).
Dit beschermlaagje schijnt ook goed te werken voor mensen met een allergie. We horen regelmatig dat mensen die normaal gesproken alleen echt zilver kunnen dragen, dit op deze manier oplossen en zo toch leuke en betaalbare sieraden kunnen kopen.

Wij adviseren om de sieraden voor het slapen gaan altijd af te doen. Op die manier blijven ze langer mooi.
Hou je sieraden zoveel mogelijk droog, door vocht (bv het spuiten van parfum of smeren van creme) en transpiratie (bv door te sporten). Zo voorkom je aantasting door vocht. Het is aan te raden om sieraden niet in de badkamer te bewaren. Door de hoge luchtvochtigheid  zullen ze daar eerder verkleuren dan wanneer je ze bv. in de slaapkamer bewaart.

Silver plated, echt zilveren artikelen en vaak ook de wat goedkopere zilverkleurige artikelen kan je heel makkelijk schoonmaken met een zilverbadje of zilverpoets.
(bijvoorbeeld de "zilver snelglansdip" van het merk HG).  Dit gebruik ik voor mijn eigen niet echt zilveren sieraden ook regelmatig. Je doet heel erg lang met een potje en heel veel sieraden knappen er weer enorm van op.
En een hele goedkope tip die ik laatst hoorde (maar zelf nog niet heb uitgeprobeerd) is je sieraden poetsen met een oude tandenborstel en wat tandpasta.
Hou er rekening mee dat het laagje van silver plated sieraden er wel na verloop van tijd vanaf slijt.

Stainless steel sieraden daarentegen zijn waterproof, deze kan je dus wel omhouden onder de douche of tijdens het slapen.
Sieraden met glaskralen raden we wel aan om af te doen en niet mee te douchen en zwemmen. Deze kralen kunnen vaal van kleur worden wanneer ze in contact komen met chloor.


 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2010 - 2024 sieradenkistje.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel